Satul Chișcăreni și-a îmbogățit palmaresul succeselor cu încă un proiect. O rețea de internet Wi fi a fost  instalată la Centrul Dialog din centru satului.
Rețeaua data a fost creată în cadrul proiectului „Decentralized Network of InteractiveInformation Delivery in Moldova”, implementat de Alianţa Centrelor Comunitare de Acces la Informaţie şi Instruire din Moldova în parteneriat cu DT Consulting OÜ din Estonia.
Implementarea proiectului a început cu instalarea unei antene pe acoperișul clădirii „Centrul dialog” și a unui router cu o rază de acțiune de circa 200-300 metri, care cuprinde COPE Dialog, Casa de Cultură, Biserica, Pizzeria, Centrul de Sănătate, Fabrica de confecții moldo-italiană, 5 magazine, Primăria, o parte din Parcul Casei de Creație, Grădiniței și Stadionului. Cea mai bună conexiune fiind în Parcul Casei de Creație și al Centrului Dialog.
Inițiatorul proiectului este Cristian Bețivu, absolvent al liceului din Chișcăreni. Fiind întrebat cu ce scop a realizat acest proiect, acesta ne-a spus că va fi bucuros știind că localnicii care nu pot beneficia de internet la domiciliu, vor putea folosi acest internet total gratis.
Doamna Silvia Țurcanu, primarul satului Chișcăreni ne-a împărtășit că este mulțumită de acest proiect, și a promis că în parcul Casei de Cultura vor mai fi construite bănci, ca spațiul de distribuire a internetul să fie mai accesibilă.
Deschiderea oficială a intrenetului Wi fi în Chișcăreni va avea loc la finele acestei luni.

Reclame